جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲۲:۵۱
IOTC
پنج شنبه / ۵ تیر ۱۳۹۹ / ۲۰:۱۸
سرویس : جاسک
کد خبر : ۴۵۸۰
گزارشگر : ۲۹
سرویس جاسک

وزیر نفت: امیدواریم صادرات نفت از پایانه جاسک تا پایان امسال آغاز شود

وزیر نفت میزان سرمایه مورد نیاز برای تکمیل خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک را ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: ان شاء ا.. صادرات نفت از پایانه جاسک تا پایان امسال‌ آغاز شود.

وزیر نفت: امیدواریم صادرات نفت از پایانه جاسک تا پایان امسال آغاز شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران، بیژن زنگنه (پنجشنبه، پنجم تیرماه) در آیین بهره‌برداری از پتروشیمی میاندوآب، افتتاح واحد نرمال هگزان پالایشگاه شازند اراک و آغاز رسمی احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک و پایانه صادراتی در منطقه مکران که با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری به صورت ارتباط زنده ویدئویی انجام شد، طرح پایانه صادراتی نفت از جاسک را استراتژیک‌ترین طرح این دولت به نقل از مقام معظم رهبری دانست و گفت: این طرح شامل خط لوله‌ای به قطر ۴۲ اینچ یعنی بیش از یک متر و به طول هزار کیلومتر است که از گوره در استان بوشهر آغاز و پس از گذر از فارس وارد هرمزگان و به غرب جاسک به پایانه مکران به عنوان بزرگترین پایانه صادراتی پس از خارک در حال احداث است.

وی با بیان اینکه ساخت بسیاری از تجهیزات برای نخستین‌بار در این طرح محقق شده است، از ورق‌های ویژه و با عرض بسیار بعنوان مهمترین تجهیز این خط لوله نام برد و یادآوری کرد: قرارداد ساخت این تجهیز که سابقه ساخت آن در کشور وجود ندارد با شرکت‌های خارجی منعقد شده بود که پس از تحریم‌ها با وجود تلاش‌های بسیار به آن عمل نشد. با تلاش‌های بسیار پس از ۱۰ ماه از سال ۹۷ تا اواسط سال ۹۸ ساخت این ورق‌ها به فولاد مبارکه و فولاد اکسین خوزستان سپرده شد.

به گفته وزیر نفت، فولاد مبارکه برای نخستین بار تختال مورد نیاز این ورق را و شرکت فولاد اکسین خوزستان نیز برای نخستین بار چنین ورق های عریضی را پس از تلاش‌های بسیار ساختند.

وزیر نفت به ۵۰ پمپ عظیم با ظرفیت ۲.۵ مگاوات مورد نیاز این طرح اشاره و اظهار کرد: برای نخستین بار قرارداد ساخت این پمپ‌ها با سه شرکت داخلی به ارزش ۵۰ میلیون دلار منعقد شد؛ تاکنون چنین پمپ‌هایی در کشور ساخته نشده بود.

وی با اشاره به عملکرد درخشان شرکت‌های فولاد مبارکه و فولاد اکسین خوزستان، گفت: فولاد مبارکه از ۴۲۰ هزار تختال، ۳۲۰ هزارتن و اکسین خوزستان نیز از ۳۸۵ هزارتن ورق ۲۵۰ هزار تن را تولید و تحویل داده‌اند؛ لوله‌سازها هم از هزار کیلومتر، ۴۴۰ کیلومتر را تولید کرده‌اند که ۳۵۰ کیلومتر به سایت‌ها حمل شده و در حال جوشکاری و کار است.

زنگنه با بیان اینکه علاوه بر ساخت پمپ‌ها، ساخت ۵ ایستگاه پمپاژ این طرح نیز در حال ساخت است، ادامه داد: ساخت ۲۰ مخزن نیم میلیون بشکه‌ای در منطقه جاسک از سوی بخش خصوصی و بصورت قراردادBOT در حال ساخت است و قرارداد بندرگاه پشتیبانی و تأسیسات ترمینال صادرات نفت در آنجا نیز منعقد شده است.

پیشرفت ۴۰ درصدی طرح پایانه صادراتی جاسک

وزیر نفت پیشرفت فیزیکی طرح پایانه صادراتی جاسک را بیش از ۴۰ درصد عنوان و تصریح کرد: بیشترین پیشرفت طرح در دو ماه گذشته با ۷ درصد پیشرفت در هر ماه بوده است که بسیار کار باارزشی است و امیدواریم این طرح امسال تکمیل و صادرات از این پایانه آغاز شود.

وی به اتصال خط انتقال ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه‌ای میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به خط نفت اشاره کرد و گفت: با اتصال این دو خط در صورت لزوم می‌توان میعانات گازی را از طریق جاسک صادر کرد.

زنگنه طرح پایانه صادراتی جاسک را طرح مهمی دانست و افزود: با اجرای این طرح افزون بر ساخت یک پایانه صادراتی برای کشور، یک محور و کانون توسعه در منطقه میانی دریای عمان نیز ایجاد می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه شده است و حدود ۸۵۰ میلیون دلار دیگر برای تکمیل باید هزینه شود تا کامل شود، تصریح کرد: البته موانع و مشکلات وجود دارد که برخی از آنها حل شده است و  بقیه منابع مورد نیاز نیز از طریق بازار سرمایه تأمین خواهد شد تا این طرح در زمان مقرر تکمیل شود.

وی اظهار امیدواری کرد صادرات نفت از پایانه جاسک بعنوان استراتژیک‌ترین طرح دولت تا پایان امسال آغاز شود.

بر اساس این گزارش، هدف از اجرای طرح راهبردی و ملی انتقال نفت خام از گوره به جاسک، ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکز زدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اعلام شده است.

از اهم پروژه های طرح انتقال نفت از گوره به پایانه جدید جاسک، می توان به تامین و احداث یکهزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث ۵ تلمبه خانه و ۳ ایستگاه بین راهی خط لوله و برق رسانی به آنها، احداث ایستگاه های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تاسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تاسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد. در این طرح ملی و راهبردی همه پیمانکاران، تولید کنندگان و سازندگان، ایرانی بوده و بیش از ۹۵ درصد خدمات و کالاهای مورد نیاز از داخل کشور تامین می شود.

 

گوره تا جاسک

 

منبع : پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران

(پنج شنبه ۵ تیر ۱۳۹۹) ۲۰:۱۸
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید