دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ۰۳:۴۵
IOTC

واحد پژوهش و فناوری شرکت پایانه های نفتی ایران بر اساس منشور نظام پژوهش صنعت نفت، مسئولیت شناخت نیازهای عملیاتی شرکت، بررسی و رفع آن را بر عهده دارد. لذا این واحد همگام با سیاست های کلان کشور و وزارت نفت، تاکیدی خاص بر اجرای پروژه های تحقیقاتی-کاربردی داشته و تلاش ویژه ای را برای استفاده از پتانسیل پژوهشگران دانشگاهی و مراکز دانش بنیان به منظور بهبود مستمر فرآیندهای جاری در ارتقای عملکرد شرکت بکار گرفته است. در این حین توجه جدی به نوآوری و پژوهش در راستای خودکفایی صنعت نفت سرفصل برنامه ها و اولویت های این واحد می باشد.

در سال های اخیر رویکرد این واحد از مطالعات موردی به فعالیت های عمده شامل فعالیت های مربوط به مطالعات کاربردی، انتقال تکنولوژی، ساخت داخل تجهیزات، تولید دانش ­بنیان و ... تغییر کرده است و در همین راستا در حال حاضر پروژه های پژوهشی کاربردی از جمله پروژه های ساخت داخل دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز در حال تعریف و اجرا می باشد.

 

 -  بیش از 40 مورد پروژه مطالعاتی در این واحد انجام شده است که می توان به شاخص ترین آن ها در سالیان اخیر به شرح زیر اشاره نمود:

1.      مطالعات هیدرولیک خطوط لوله، شبیه سازی رفتار و بررسی تاثیر پارامترهای مختلف عملیاتی در انتقال نفت خام های سبک، سنگین و فوق سنگین از طریق خطوط لوله زیردریایی حدفاصل گناوه تا خارگ

2.      تعیین وضعیت و ممیزی خوردگی بر مبنای هزینه و تربیت ارزیابان ممیزی در شرکت پایانه‌های نفتی ایران

3.      طراحی پایه و تفضیلی مربوط به سیستم پیوسته اختلاط نفت خام (blending)

4.      انجام مطالعات امکان‌سنجی احداث مخازن زیرزمینی نفت خام

  

 -  بیش از 20 مورد پروژه ساخت داخل به بهره برداری رسیده است که شاخص ترین آن ها عبارتند از:

1.      طراحی و ساخت یک دستگاه میتر توربینی 12 اینچ نفت خام

2.      طراحی و ساخت انواع کارت های الکترونیکی

3.      طراحی، ساخت و نصب بازوی بارگیری

4.      طراحی، ساخت و نصب سامانه پیشگیری از تشکیل رسوب (SRJ)

  

 - واحد پژوهش و فناوری در راستای رسالت سازمانی خود و با توجه به ابلاغ آئین نامه ها و بخش نامه های مرتبط با طرح های فرصت مطالعاتی/ اعطای پژوهانه نسبت به تعریف و اجرای بیش از 5 مورد طرح اعطای پژوهانه اقدام نموده   است که شامل موضوعات متنوع فنی، منابع انسانی، زیست محیطی و ... در زمینه های زیر می باشد:

1.      تحلیل شکاف دانشی مرتبط با فرآیندهای عملیاتی

2.      بررسی فضای سبز منطقه عملیاتی خارگ

3.      سنجش سرمایه های اجتماعی و روانشناختی کارکنان

 

 - استقرار نظام جامع مدیریت دانش بر اساس الزامات بالادستی و قوانین ابلاغی از سوی هیات دولت از دیگر فعالیت       های واحد پژوهش و فناوری می باشد که در دستور کار می باشد.

 

 - با عنایت به برنامه توسعه هفتم کشور و لزوم تعریف و اجرای سبدهای پژوهشی، پروژه " طراحی و ساخت سطح سنج  مخازن ذخیره نفت" در دستور کار این واحد می باشد.

 

 - در راستای انتقال فناوری و با توجه به تفاهم نامه های تدوین شده فی مابین وزارت نفت و وزارت انرژی کشور روسیه   پروژه هایی در دست بررسی و تعریف می باشد که می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1.      بازرسی بدنه مخازن ذخیره نفت خام

2.      ارزیابی رسوبات کف مخازن نفت