سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ۱۵:۳۶
IOTC
دوشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۴ / ۱۶:۱۰
سرویس : عمومی
کد خبر : ۹۸۶
گزارشگر : ۲
سرویس عمومی

بازار جهانی نفت در انتظار نتیجه مذاکرات هسته ای ایران

هفته نامه تایم آمریکا دیروز (جمعه) نوشت؛ بازارهای نفت در انتظار نتیجه مذکرات هسته ای ایران هستند و ضرب الاجل 30 ژوئن (9 تیر) می تواند تعیین کننده بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت باشد.

بازار جهانی نفت در انتظار نتیجه مذاکرات هسته ای ایران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت پایانه های نفتی ایران، به نقل از ایرنا، به گفته این هفته نامه، قیمت های نفت در هفته های اخیر تقریبا ثابت بوده اما پس از موعد 30 ژوئن، آینده حضور ایران در بازارهای جهانی می تواند تغییر کند.

پس از فروپاشی قیمت نفت در سال گذشته و فراز و نشیب های پس از آن، قیمت های نفت در یک دامنه نسبتا محدودی در نوسانند به طوری که قیمت نفت خام آمریکا حول و حوش 60 دلار و قیمت نفت برنت دریای شمال نزدیک 64 دلار در هر بشکه است، البته نوسانات روزانه مثل همیشه وجود داشته اما از اواخر آوریل (اوایل اردیبهشت) این نوسانات تقریبا محدود بوده است. حتی نشست اوپک نیز تاثیر چندانی بر بازار نگذاشت.

اما به ضرب الاجل مذاکرات ایران(30 ژوئن) تنها یک هفته دیگر باقی است و پیامدهای آن می تواند تاثیرات وسیعی برای بازار نفت چه به صورت فوری و چه در درازمدت به همراه داشته باشد

حصول توافق نهایی، قیمت های نفت را 5 تا 10 دلار در هر بشکه کاهش می دهد

اگر دو طرف بتوانند با یکدیگر به توافق برسند، ایران می تواند عرضه جهانی نفت را تکان دهد. تحریم های غرب از سال 2012 صادرات نفت ایران را 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش داده است.

برآوردها متفاوت است، اما ایران ممکن است بتواند در چند ماه نخست پس از لغو تحریم ها، روزانه 400 هزار بشکه نفت علاوه بر تولید فعلی خود صادر کند که این مقدار احتمالا تا پایان سال جاری به روزانه 700 هزار بشکه و در سال 2016 به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

اگر خبرها از این قرار باشد که توافق حاصل خواهد شد، قیمت های نفت پنج تا 10 دلار در هر بشکه کاهش پیدا خواهند کرد. اگر ایران واقعا صادرات نفت خود را افزایش دهد و مابقی اعضای اوپک تولید خود را کاهش ندهند و جا برای آن باز نکنند، عرضه جهانی نفت افزایش یافته و مانع رشد قیمت ها در آینده می شوند و دوره ارزانی نفت به درازا خواهد کشید.

البته نیروهای عرضه و تقاضا در طول زمان یکدیگر را تعدیل کرده و سرانجام به تعادل خواهند رسید و هرچه ایران نفت بیشتری صادر کند، تولید نفت شیل آمریکا کاهش بیشتری پیدا خواهد کرد.

(دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴) ۱۶:۱۰
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید