جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ۰۴:۵۴
IOTC
دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۹:۰۱
سرویس : عمومی
کد خبر : ۳۴۰۵
گزارشگر : ۲
سرویس عمومی

افزایش تولید نفت آمریکا خطر اشباع مجدد بازارهای نفت را در پی دارد

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، اوپک و متحدان غیراوپکی آن تقریبا مازاد عرضه نفت در بازارها را از بین برده اند، اما افزایش تولید نفت در آمریکا و برخی کشورهای غیراوپک دیگر ممکن است این تلاش ها را بی نتیجه کند.

افزایش تولید نفت آمریکا خطر اشباع مجدد بازارهای نفت را در پی دارد
پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا اعلام کرد، موجودی انبارهای نفت در کشورهای توسعه یافته در ماه دسامبر (آذر-دی) بیشترین کاهش در بیش از 6 سال گذشته را ثبت کرده است، زیرا کاهش عرضه نفت توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه موثر واقع شده است.
آژانس یاد شده همچنین با پیش بینی اینکه تقاضای جهانی نفت در سال میلادی جاری 1.4 میلیون بشکه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا می کند، اعلام کرد، افزایش مصرف نفت در جهان نیز به از بین رفتن مازاد عرضه نفت در بازارها کمک کرده است.
این نهاد بین المللی مستقر در پاریس که به اقتصادهای برتر جهان در زمینه انرژی مشاوره می دهد، اضافه کرد: با این حال، استراتژی کاهش تولید اوپک ممکن است نتیجه عکس دهد، زیرا افزایش قیمت نفت به بالاترین سطح در سه سال گذشته موجب افزایش بی سابقه تولید نفت در آمریکا شده است به طوری که این کشور بزودی عربستان را پشت سر خواهد گذاشت و احتمال سبقت گرفتن آن از روسیه در اواخر سال 2018 نیز وجود دارد.
آژانس بین المللی انرژی تصریح کرد: افزایش سریع تولید نفت کشورهای غیراوپک در راس آنها آمریکا ممکن است از افزایش تقاضای نفت پیشی گیرد و بار دیگر مازاد عرضه در بازارها بوجود آید.
به گزارش ایرنا، اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه ) 1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.
14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران،عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
توافق کاهش تولید تا پایان سال 2018 تمدید شده است و همه کشورهای عضو موظف به تبعیت از آن هستند.
(دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶) ۰۹:۰۱
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید